Turdadecide.ro, platforma prin care toți cetățenii Turzii pot propune idei și soluții sub formă de proiecte pentru a crește calitatea vieții din orașul nostru, a încheiat în data de 15 martie 2019 prima sesiune de depunere a proiectelor. La începutul anului 2019 administrația locală a lansat procesul de bugetare participativă, prima inițiativă din Turda prin care Primăria Municipiului invită cetățenii să participe la luarea deciziilor privind viitoarele proiecte ale orașului. Astfel, în perioada 4 februarie – 15 martie 2019 turdenii au depus un număr de 88 de proiecte pentru orașul lor prin intermediul platformei turdadecide.ro.
În perioda următoare, între 18 martie si 5 aprilie 2019, proiectele depuse vor fi evaluate iar echipa Turda Decide va fi prezentă în teren pentru a analiza fiecare proiect în parte, urmând ca în perioada 8 aprilie – 29 aprilie să se desfășoare etapa de vot, iar în data de 6 mai 2019 să fie anunțate proiectele câștigătoare.

Proiectele depuse sunt încadrate în diverse categorii după cum urmează:
– Zone pietonale, alei, scuaruri, trotuare, etc. – 19 proiecte.
– Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației; – 3 proiecte.
– Spații verzi, locuri de joacă; – 32 proiecte.
– Amenajare spații publice; – 11 proiecte.
– Infrastructură educațională și culturală; – 8 proiecte.
– Smart City; – 1 proiecte.
– Sănătate; – 5 proiecte.
– Alte domenii de interes pentru cetățeni. – 9 proiecte.

,,Fiecare proiect depus este foarte important pentru noi, tocmai de aceea, comisia de evaluare va fi prezentă în teren pentru a analiza în detaliu toate aspectele acestora și a face ajustările corespunzătoare. În acest mod, cetățenii vor fi asigurați că dispun de cele mai bune condiții de desfășurare a proiectelor depuse, eliminându-se din discuție erori de proiectare, bugetare sau de implementare. Am convingerea că proiectul Turda Decide va contribui la revigorarea și îmbunătățirea calității vieții în orașul nostru. De asemenea, sper ca acesta să fie perceput ca un exemplu civic de implicare activă a noastră, a tuturor, pentru că Turda este orașul nostru, al tuturor! Prin această cale, adresez o invitație deschisă tuturor cetățenilor Turzii pentru a accesa în perioada următoare portalul www.turdadecide.ro și a vota proiectul preferat.” – Matei Cristian, Primarul Municipiului Turda.

Biroul de presă