Project Description

Stefan Vasile Candrea
Număr voturi online: 162
Număr voturi offline: 482

Formularea problemei

Lipsa acuta de sange pentru transfuzii in centrele din zona si din tara.

Scopul proiectului

Un prim pas in implemantarea proiectului il constituie: amenajarea unui spatiu, asigurarea \"mobilierului\'\', precum si suportul logistic necesar infiintarii unui centru fix permananent de donare de sange. Iar un al doilea pas in vederea cresterii proiectului in constituie infiintarea unei echipe mobile care sa vina in sprijinul donatorului si de sadisfacere a cererilor venite de la toate spitalele.

Durata proiectului

60 zile lucratoare

Estimarea bugetului

107.250 lei

Nota Comisiei tehnice de analiză a propunerilor de proiecte:

ELIGIBIL I MODIFICAT

Felicitari! Iti multumim pentru implicare, succes si cat mai multe voturi!

Justificarea proiectului

Viața unui om poate depinde de o transfuzie de sânge. Existenta centrului de donare sange zonal in Cluj, ingradeste buna vointa de a da o sansa la viata semenilor, multora dintre donatori; Venind mai aproape si in sprijinul cetateanului crestem sansa de reusita.

Beneficiarii proiectului

Cei mai mulți oameni pot face față unei pierderi moderate de sânge, insa când se pierd cantități mari de sânge, transfuzia poate fi cel mai bun mod de a înlocui rapid sângele. Tratamentul transfuzional este necesar pentru a trata sângerările severe care apar în timpul sau după o operație, naștere sau după un accident grav. astefel beneficiarii proiectului sunt toti pacientii locali, zonali si din intreaga tara care se afla in situatii critice cu nevoia imprescindibila de transfuzii de sange

Actiunile propuse, cu bugetul estimativ pe fiecare

Achuzitie aparat afereza - 50.000 lei
TubeSealer - 17.750 lei
Hemoblobimetru - 500 lei
Frigider 22.000 lei
Scaun 17.000 lei

Rezultatele proiectului

Este foarte important ca omul sa constientizeze importanta donarii de sange. Sangele nu poate fi fabricat, nu se poate cumpara atunci cand cineva are nevoie de o transfuzie, unica solutie fiind donarea. Ceea ce se ştie mai puţin este că din sângele donat o singură dată poţi ajuta până la 3 persoane, întrucât se pot obţine unul, două sau trei produse? În plus, donarea de sânge este benefică şi pentru donator!

Localizarea proiectului/zona din Turda1

Spital / Policlinica Municipiului Turda

Poziționare pe hartă

Proiectul nu are setat o locație exactă.

Galerie foto